Het belang van toegankelijkheid in webdevelopment

17 januari 2019

Concept en ontwerp klaar? Code af en ready to go? Er is een grote kans dat je direct voorbij gaat aan de behoeftes van een groot deel van de doelgroep. Woensdag 30 januari organiseren wij weer een PLAY_GRND Pizzasessie! Dit keer bij onze partner iWink. Tijdens deze avond leer je waarom toegankelijkheid niet alleen iets te maken heeft met de fysieke of geestelijke gezondheid, maar alles met het creëeren van meerwaarde voor iedere bezoeker van je website of andere webapplicatie.

Iedere organisatie heeft vandaag de dag digitale producten. Wil je niet net als de Rabobank je internetbankieren-app terug moeten halen uit de app-store dan zul je moeten weten hoe je webapplicaties ontwerpt en ontwikkelt die toegankelijk zijn.

Aan het begin van de avond zal er een korte presentatie gegeven worden over het belang van toegankelijkheid. Vervolgens wordt er verteld hoe je een toegankelijke website ontwerpt en codeert. Hierna volgt een interactieve sessie waarbij de groep in kleine groepen verdeeld wordt en een startpagina krijgt die zo toegankelijk mogelijk gemaakt moet worden. De groep die dit het beste doet maakt kans op een leuke prijs!

Lijkt het jou leuk om hierbij aanwezig te zijn? Meld je dan hier aan. Er zijn maximaal 30 plekken beschikbaar!