Case – Daniëlle @ AB Software & Consultancy

9 maart 2021

Na het afronden van de opleiding Business, IT & Management, was Daniëlle Westra (26) op zoek naar een leuke startersfunctie. Via PLAY_GRND is zij terecht gekomen bij AB Consultancy in Groningen.

AB Consultancy helpt klanten bedrijfsprocessen te optimaliseren door middel van slimme ERP-oplossingen. Daniëlle heeft daar inmiddels nu ruim twee maanden meegedraaid in het bedrijf en het bevalt haar goed. “In het begin was het wel even wennen hoor”, zegt Daniëlle, “dan beschik je nog niet over de juiste kennis en ga je toch wel wat twijfelen aan jezelf, maar gelukkig heb ik hele fijne collega’s die mij goed hebben opgevangen en ondersteund.”

Momenteel richt Daniëlle zich op de Customer Support. Ze houdt zich bezig met werkzaamheden als de mailbox controleren op nieuwe verzoeken, die in het systeem zetten en de vraagstukken verdelen onder de collega’s die het probleem kunnen verhelpen. Op deze manier neemt Daniëlle wat werklast af van haar collega’s. Daarnaast krijgt ze door e-learning trajecten te volgen en certificaten te halen de mogelijkheid om meer kennis op te doen.

Daniëlle ervaarde de samenwerking met PLAY_GRND als persoonlijk, behulpzaam en betrokken. “Er werd goed rekening gehouden met mijn wensen en behoeftes”, vertelt Daniëlle. “Daarnaast vond ik vond het fijn om tijdens mijn afspraken op kantoor ook tips te krijgen over hoe ik me goed kon voorbereiden op een sollicitatiegesprek.”

“Wees niet bang om vragen te stellen, ook niet als je in het diepe wordt gegooid.” 

Begin jij de komende periode aan een nieuwe stage of baan? Dan heeft Daniëlle voor jou nog een goede tip. Wees niet bang om vragen te stellen en probeer jezelf niet te vergelijken met anderen die bepaalde kennis al wél in huis hebben. Hoewel het soms lastig is om vragen te stellen, raad Daniëlle je aan om dat juist wel te doen. Hierdoor laat je zien dat je leergierig bent en de meeste mensen kunnen dat volgens Daniëlle juist waarderen.