Een leerzame avond over toegankelijkheid in webdevelopment

28 februari 2019

Woensdag 27 februari waren we te gast bij onze partner iWink voor een avond over toegankelijkheid in webdevelopment. De sessie op 30 januari ging helaas niet door in verband met sneeuwval en code geel. Gister was het daarentegen 18 graden en zonnig, dus een heel verschil met een maand geleden!

Vanaf half 6 konden de deelnemers binnenlopen en plaatsnemen in de prachtige kantine van iWink aan de Laan Corpus den Hoorn. Na het ontvangst door Jurriaan, mede-eigenaar van dit bedrijf, begon het programma met een presentatie van Gerard. Gerard is consultant en vertelde in zijn verhaal meer over het belang van toegankelijkheid. Hierna kwam Germen, UX designer, aan het woord om aan te geven hoe je nou een toegankelijke website ontwerpt en codeert. Na afloop van deze twee presentaties kregen de deelnemers een opdracht om zelf aan de slag te gaan. De groep werd verdeeld in meerdere kleine groepjes van 4 om vervolgens een startpagina zo toegankelijk mogelijk te maken. Hier konden ze punten op scoren. Na anderhalf uur was de tijd om en werd door de jury de punten geteld. De deelnemers uit het winnende groepje kregen allemaal het interessante boek “The idiot brain”. Maar ook de rest van de studenten gingen niet met lege handen naar huis. Iedereen kreeg een klein presentje namens iWink!

Het was een gezellige avond waar de deelnemers niet alleen meer te weten zijn gekomen over het belang van toegankelijkheid, maar er ook zelf mee aan de slag zijn gegaan. Bedankt iWink voor het ontvangst en deze leerzame sessie!