Geslaagde Pizzasessie bij HackerOne

11 december 2018

Woensdag 28 november waren we voor onze maandelijkse Pizzasessie te gast bij HackerOne. Met ruim 30 deelnemers zat de avond helemaal vol!

Bij aankomst werd er een korte presentatie gegeven over HackerOne, maar al snel werd overgegaan tot het doel van de avond: een workshop ethical hacking. De deelnemers konden via een online systeem mee doen aan een “Capture The Flag”. Binnen de opgezette omgeving konden zogenaamde flags gevonden worden, en de deelnemers moesten deze zien te verzamelen. Elke flag is punten waard, afhankelijk van de moeilijkheid, met aan het einde een winnaar (degene die de meeste punten had gehaald).

Al vrij snel na de uitleg ging iedereen enthousiast aan de slag. Op meerdere plekken binnen het kantoor van HackerOne werd hard gewerkt door iedereen. Tussendoor werd er pizza bezorgd, maar sommigen hadden slechts de tijd om snel een stukje te pakken en deze achter de laptop op te eten. De tijd vloog dan ook voorbij en na 2 uur was het tijd om de winnaar bekend te maken.

Er was één overduidelijke winnaar: Gerjan Wemekamp. Hij had verreweg de meeste punten behaald. Als prijs kreeg hij een echte HackerOne hoodie én een vermelding in een HackerOne tweet (met ruim 53K volgers!). De nummers 2 en 3 kregen ook een HackerOne hoodie. De rest van de deelnemers hoefde niet met lege handen naar huis te gaan. Iedereen mocht een HackerOne t-shirt uitzoeken.

Na afloop van de prijsuitreiking was er nog de gelegenheid voor een drankje en gezelligheid. Bedankt HackerOne en alle deelnemers voor deze geslaagde avond!